Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Προβλήματα επιδότησης εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα για την υποβολή της αίτησής τους με σημαντικότερο ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται επίσχεση εργασίας χωρίς να λαμβάνουν κάποιο επίδομα, ακόμη κι αν έχουν νέο εργοδότη που τους έβαλε σε αναστολή σύμβαση εργασίας δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για λάβουν τα 800 ευρώ.
Είναι καιρός πια να αντιμετωπιστεί αυτή η κοροϊδία!
Ο αστικός κώδικας επιτρέπει την επίσχεση εργασίας, ενώ ο ΟΑΕΔ και ο ΕΦΚΑ την τιμωρεί.
Κάθε αντισυμβαλλόμενος μπορεί να απαιτήσει ταυτόχρονη καταβολή τιμήματος για να εκπληρώσει τη δική του υποχρέωση, αλλά όταν το κάνει αυτό ο εργαζόμενος, χάνει την κοινωνική του ασφάλιση, πέρα από 6 μήνες και για να την ανακτήσει πρέπει να κάνει αγωγή στον αφερέγγυο εργοδότη του, μόνο και μόνο για να εξεταστεί αν η επίσχεση εργασίας που έκανε είναι ή δεν είναι καταχρηστική.
Ακόμη χειρότερα ο ΟΑΕΔ, τον θεωρεί ΕΣΑΕΙ προσωπικό του εργοδότη εναντίον του οποίου άσκησε επίσχεση, παρότι ο εργοδότης αυτός, δεν τον ασφαλίζει και φυσικά δεν τον πληρώνει!
Φυσικά από τυπική άποψη οι εργαζόμενοι αυτοί, εξακολουθούν να έχουν ενεργή σύμβαση εργασίας κι εφόσον ο εργοδότης εμπίπτει στους ΚΑΔ, πρέπει να κάνει σχετική δήλωση για να πάρουν το επίδομα...
Επίσης μου αναφέρεται περίπτωση όπου, ο εργοδότης προσέλαβε -προ μηνών- προσωπικό για μία συναυλία με σύμβαση ορισμένου χρόνου μίας μέρας. Παρέλειψε να υποβάλει το έντυπο που γνωστοποιεί τη λύση της σύμβασης και έκτοτε οι εργαζόμενοι θεωρούνται ότι παραμένουν να συνδέονται με σχέση εργασίας με τον εργοδότη αυτό, που αγνοείται η τύχη του. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ότι απασχολούνται κανονικά και το σύστημα δεν τους επιτρέπει να κάνουν δήλωση για να πάρουν το επίδομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου